Vad är fritidskläder?

FritidskläderOm du ska bege dig ut i naturen, t.ex. gå på skogspromenad eller plocka svamp, kan det vara en bra idé att införskaffa fritidskläder. Fritidskläder är naturligt oömma och ämnade för att tåla lite tuffare tag – när du är ute i skogen vill du knappast behöva oroa dig för att få fläckar på byxorna eller för att något ska gå sönder.

Helst ska dina fritidskläder även vara väl lämpade för olika aktiviteter, bland annat brukar fritidskläder ofta ha flera fickor, och djupare fickor, så att du gott kan röra på dig utan att oroa dig för att din telefon ramlar ut ur fickan eller att du ska tappa dina bilnycklar. Dessutom kan du ute i naturen behöva ha enkel tillgång till fler saker utan att behöva rota i väskan/ryggsäcken varenda gång som du behöver någonting. Det finns ju en rad tillbehör som man i vardagslivet inte släpar runt på som kommer väl till pass när man är ute i naturen!

Moderna fritidskläder brukar även designas så att de ser snygga ut. De kanske inte är de absolut snyggaste kläderna man kan tänka sig, men tillverkare av friluftskläder ser alltid till att de ser någorlunda snygga ut – för oavsett var man befinner sig vill man ju knappast frivilligt gå omkring i något som ser ut som farmors lakan som någon gjort ett hål i!

28 Mar 2012