Test av Faktura24 faktureringsprogram

Faktura24 MenyDet finns en rad olika faktureringsprogram på marknaden nuförtiden, och ett av dessa - Faktura 24 - har vi testat. Om vi ska beskriva programmet i en mening blir vårt betyg som följer: Ett mycket lättförståeligt, snyggt och användarvänligt faktureringsprogram som passar mindre och medelstora företag alldeles utmärkt.

Vad är då fördelarna med Faktura24? Vad är det som gör att vi skriver en så pass positiv recension om detta faktureringsprogram?

Ett stort problem med många faktureringsprogram är att de är krångliga och svåra att använda. Det känns nästan som om man måste gå en kurs innan man kan börja använda dem på korrekt och effektivt sätt. Med Faktura24 har man inte detta problem – registreringen är enkel, när man loggar in för första gången slussas man direkt i några enkla steg igenom hela registreringsprocessen, och därefter är det faktiskt bara att skapa sin första faktura.

Fakturaskapandet är också enkelt. Man behöver faktiskt inte skapa ett kundregister först, utan man kan lägga till kunder och artiklar allt eftersom – när man gör sin faktura har man möjlighet att direkt lägga till både kunderna och artiklarna, som automatiskt sparas i artikel- respektive kundregistret. När fakturan väl är skapad kan man med ett par musklick mejla den direkt till kund, alternativt skriva ut den (fakturorna genereras i PDF-format). Allting fungerar oerhört enkelt och efter att man skapat ett par fakturor känner man sig hemma med faktureringsprogrammet.

Det som vi dock saknar är möjligheten att skicka via postens e-brev direkt från faktureringsprogrammet, Faktura24 erbjuder än så länge tyvärr ingen hundraprocentig automation. Vi kontaktade kundtjänsten som svarade snabbt och korrekt, och lovade att de skulle utvärdera möjligheterna att införa denna funktion. För att testa supporten skickade vi även en fråga av mer teknisk art, och även den besvarades väldigt snabbt – inom 2 timmar (frågan skickades en onsdag kring lunchtid).

Faktura24 kommer knappast passa stora företag, men om du har ett mindre företag eller ett medelstort företag och inte vill spendera mycket tid på fakturakrångel så rekommenderar vi Faktura24 varmt – det är ett bra och stabilt faktureringsprogram som inte kommer att göra dig besviken.

Klicka här för att testa Faktura24!

9 Nov 2012