Om canvastavlor

CanvastavlaCanvastavlor är tavlor som är tryckta på en canvasduk, alltså en duk som konstnärer använder för att göra t.ex. oljemålningar. Oftast använder man sina egna foton som man trycker upp på canvastavlor. Resultatet blir nämligen helt annorlunda än om man trycker upp sina bilder på vanligt fotopapper, resultatet blir klart mer konstnärligt och mer passande att hänga upp på väggen hemma. Och allt som behövs är ett fotografi som man vill trycka upp.

En canvastavla har inte samma glans som ett tryckt foto, men dock har den ett helt annat djup, ett helt annat utseende, vilket ger ett helt annorlunda och mycket fullkomligare utseende. En canvastavla passar alltså mycket bättre på väggen än ett vanligt tryckt foto.

Vad kostar då detta nöje? Det beror helt på. Precis som med riktiga tavlor blir det dyrare desto större tavla du vill ha. En mindre tavla på 40 x 30 cm kostar kanske strax under 400 kronor, men vill du ha en riktigt stor tavla (typ 120 x 80 cm) så kommer du upp i strax under 1500 kronor. Alltså inga större pengar om du tänker på att en canvastavla är något som du kan ha uppe på väggen i många år!

14 Oct 2013