När bör man mäta blodtrycket med en blodtrycksmätare?

Generellt sett så kan man säga att det är bra att testa sitt blodtryck minst en gång per år. Det här gäller de allra flesta och det enklaste är att boka en tid med sin läkare för en allmän hälsokontroll där blodtrycket kontrolleras som en del av en mer omfattande undersökning. Man behöver inte vänta på sjukdom för att ta reda på hur det står till med blodtrycket. För vissa åldrar så är det vanligare med hälsokontroller men bara för att man upplever att man inte är inom någon riskzon för hjärt- och kärlsjukdomar så ska man inte hoppa över denna enkla kontroll. Med en egen blodtrycksmätare som Omron M6 Comfort så är det mycket enkelt att undersöka sina värden i hemmet. Dessutom så kan man lätt samarbeta med sin vårdgivare då det blir nödvändigt med regelbundna mätningar för att se hur hälsotillståndet utvecklas.

Om du har en våg…

Ingen tycker att det är konstigt att ha en egen badrumsvåg. Man vill trots allt hålla ett öga på vikten för att se till att den inte skenar iväg. Om man väger för mycket efter graviditeter så är det knappast något som får en att gå till doktorn. Numera så kan de allra flesta klara av att göra något åt detta med hjälp av en bra diet, träning och så vågen förstås. Man kan faktiskt se blodtrycksmätaren på precis samma sätt. Om du är medveten om ditt blodtryck så kommer du att kunna göra något åt detta. Precis som du tycker att en våg är naturlig att ha hemma så bör du skaffa en blodtrycksmätare som du kan använda lika enkelt för att se att ditt blodtryck ligger på rätt nivå. Du känner säkert till att det finns vågar som är mer eller mindre exakta och detsamma gäller för blodtrycksmätarna. Ett gott tips är att satsa på Omron M6 Comfort som är känd för att ge korrekta resultat och även för att vara enkel att använda. Omrons modeller håller hög kvalitet och de ger dig den information som du behöver för att veta hur det står till med hälsan.

Långsiktig användning

För folk som har gått igenom allvarligare sjukdomar och som kommer hem igen så kan det vara så att man måste använda sin blodtrycksmätare 1-2 gånger per vecka för all framtid. Det här kan låta mycket men för den som har fått livet tillbaka så känns det knappast som en jobbig uppgift. Tvärtom, patienter som blir bättre och som ser fördelarna med att använda en mätare som Omron M6 Comfort upplever att det ger en extra säkerhet. Man kommer snabbt in i rutinen och det blir fullkomligt normalt att testa blodtryck och puls vid de tillfällen som passar en allra bäst. När man mår normalt igen så går man ju inte lika ofta till doktorn men då det blir dags så är det enkelt att ta sin Omron mätare med sig för att gå igenom de lagrade resultaten med sin läkare. Det här är något som har visat sig leda till effektivare behandlingar. Eftersom det är så viktigt att man får rätt värden från blodtrycksmätaren så ska man inte skaffa lågkvalitetsmärken utan se till att använda sig av de modeller som har godkänts kliniskt och som rekommenderas av läkare och sjukvårdspersonal. Omrons modeller tillhör denna kategori och de är välkända inom sjukvården vilket gör det lätt att ta maskinen med sig eller diskutera resultaten som man har fått då man mätt hemma på egen hand.

31 Jan 2013