Skaffa körkort plugga med körkortsfrågor på nätet

Det första steget är att fixa körkortstillstånd Att öva inför ens teoritest är oerhört viktigt. Bara genom att förbereda dig noggrant kan du se till att du blir godkänd – det finns inga genvägar när det kommer till att klara teoritestet. Så vad för typer av övningar kan du göra för att träna inför ditt teoritest?

Träna medan du övningskör

Om du övningskör privat är det ett bra tillfälle att även öva även på dina teorikunskaper inför din uppkörning - ta vägmärken till exempel – visst, du känner förmodligen till de viktigaste vägmärkena, men har du full koll på vad som gäller datumparkering? Kan du skilja på skylten för stoppförbud och parkeringsförbud? Hur är det med vägmarkeringar?

Genom att hålla ögonen öppna och prata med den som är din handledare (be henne eller honom gärna att testa dig på teorin samtidigt) kan du faktiskt lära din en hel del körkortsteori även medan du övningskör.

Öva med hjälp av körkortsfrågor

Ett riktigt bra sätt att öva inför sitt teoriprov för körkort på är att göra detta genom att plugga med hjälp av körkortsfrågor. Körkortsfrågor är speciellt utformade frågor som är skapade för att vara så lika de riktiga frågorna på teoritestet som möjligt (de får inte vara exakt likadana på grund av upphovsrättslagen). Frågorna är flervalsfrågor, precis som de som kommer på ditt riktiga teoritest.

På så sätt kan du förbereda dig på hur det verkligen är att skriva teoritest, så att du har perfekt koll på allt innan du sätter dig ner för att skriva. Körkortsfrågor är också det klart roligaste sättet att plugga teori på. Du kan testa gratis körkortsfrågor på sajten Körkort.se.

Träna hellre ofta än mycket

För att säkerställa att inlärningen blir så effektiv som möjligt är det rekommenderat att du pluggar ofta istället för mycket, detsamma gäller för motorcykel körkort - Det är effektivare att fyra dagar i veckan plugga i två timmar än att sätta dig ner en lördag 10:00 och plugga i ett sträck fram till klockan 18:00.

Genom att plugga oftare så repeterar du delvis momenten, och du ser till att teorin verkligen fastnar. Det är så pass mycket olika saker att ta in att det för de allra flesta inte fungerar att ”tentaplugga”, d.v.s. att sätta sig dagen innan och hårdplugga hela dagen och natten.

Så plugga hellre ofta än mycket – det ökar dina chanser att klara teoritestet!

14 Apr 2011