Byt dörr till en säkerhetsdörr

Att kunna skydda sin egendom är väl för de flesta en angelägenhet som blir mer och mer aktuell i dessa dagar när man läser om alla inbrott som sker dagligen. Visserligen har man säkert en hemförsäkring som delvis kan täcka förlust av diverse stöldbegärligt gods men först måste man betala en självrisk.

Men släktklenoderna och mormors gamla guldhalsband kanske blir svårare att få ersättning för då de sällan är dokumenterade på något sätt. Och alla foton som finns i den bärbara datorn, har man tagit en backup på dem tro.

Inte förrän det är för sent så brukar man upptäcka vad man borde ha gjort. Hur man bor har ju naturligtvis betydelse för hur man ska skydda sig från inbrott. I en villa så finns det flera möjligheter att ta sig in, i en lägenhet så är det oftast bara entrédörren. Ett larm kan ju avskräcka en del tjuvar och byte till säkrare lås är också åtgärder man kan vidta.

Byt ut din gamla dörr till en säkerhetsdörr klass 4 och köp den från någon av de större aktörerna som finns i Sverige. T & R säkerhetsdörrar har klass 4 som standard. Utöver säkerheten mot inbrott så ska du även tänka på hur bra dörren isolerar från ljud och motståndskraften mot brand. Därutöver vill man ju ha en snygg dörr, att den passar in i den befintliga miljön och att den blir installerad av duktiga hantverkare.

Man kan få tips och råd från oberoende källor och experter inom området som har lång erfarenhet och som vet, hur viktigt det är att planera och investera i ett projekt som ett byte till en säkerhetsdörr innebär.

28 Dec 2013