Barnens favoritleksaker på nätet

LeksaksdjurVad har ditt barn för favoritleksaker?

Alla barn har särskilda favoritleksaker och dessa ändras hela tiden under barnens uppväxt. En ettåring leker sällan med samma saker som en fem- eller åttaåring, medan det förstås finns vissa leksaker som är ålderslösa.

Olika barn har också olika preferenser - alla femåringar leker inte med samma saker. När man ska köpa en ny leksak åt ett barn så är det ofta bäst att man utgår från det specifika barnets preferenser och önskemål om tanken med köpet är att glädja barnet - det är ju trots allt poängen med leksaker. Som närstående vuxen kan man förstås ofta gissa sig till vad som skulle verkligen skulle kunna glädja barnet man ska handla till - är barnet till exempel väldigt intresserat av bilar så blir han eller hon sannolikt väldigt glad för en bilbana.

Furby

Furby är en gullig liten robotleksak som ser ut lite som en storögd hamster. Den fösta varianten släpptes på marknaden redan år 1998, men många förändringar och förbättringar har gjorts sedan dess. Idag finns det en uppsjö olika modeller, storlekar och färger på dessa populära små robotar och intresset bland barnen är stort. Att ha en liten Furby är lite som att alltid ha en liten kompis nära till hands.

Monsters High

Ett annat leksakskoncept som vunnit mycket mark de senaste åren är dockorna från Monster's High. Dessa skräckinjagande dockor påminner om Barbie, men istället för att vara söta och perfekta så påminner de om olika kända monster som Frankenstein och Dracula.

Bland Monsters High-dockorna finns namn som:

  • Frankie Stein
  • Draculaura
  • Lagoona Blue
  • Spectra Vondergeist
  • Cleo de Nile

Många barn tycker att det är roligt med en lite mer "häftig" variant av de ständigt leende barbiedockorna.

Andra leksaker

Det finns oerhört stort utbud av olika typer av leksaker på marknaden idag, och barn i Sverige har generellt sett väldigt många leksaker så när man ska handla nytt är det bättre att satsa på en leksak av kvalitet som barnet kan ha glädje av länge, än att handla småkrafs som bara blir liggande i en låda. På leksaker.se finns ett brett utbud av prisvärda kvalitetsleksaker för alla smaker.

 

8 May 2014