Är det säkert att köpa linser på nätet?

Linser onlineFörr i tiden var det enda sättet att köpa linser på att gå till optikern, det ställdes till och med krav på recept för att få recept. Numera har dock linshandeln flyttat ut på internet, och det finns en mängd olika sidor som erbjuder kontaktlinser på nätet. Men är det då säkert att använda sig av dessa nätbutiker?

Så länge man håller sig till någon av de stora nätbutikerna kommer man inte att bli lurad. Dock är det alltid bra att kontrollera villkor, till exempel för returer och ångerrätt, innan man genomför sitt köp. Kontrollera även leveransvillkoren.

Det som dock är viktigt att tänka på är att ingen näthandlare kommer hjälpa dig hitta passande linser, eller ge dig råd och tips om hur du sätter in linserna. Därför bör du, innan du köper linser online för första gången, ha besökt en optiker som funnit passande linser för just dig. Du bör också ha blivit rådgiven om hur man sätter in linserna och om linsskötsel.

Men annars finns det ingen direkt anledning till att köpa dina linser av en optiker istället – att handla linser på nätet är trots allt billigare, dessutom får du ofta linserna levererade hem direkt till dörren!

20 Aug 2013